Ga terug
+ servings
Lunch | Ontbijt
Ontdek hoe licht en luchtig brood kan zijn met dit heerlijke keto cloud bread! Deze zachte “wolken” smelten bijna op je tong en zijn perfect als vervanging voor broodjes of toast. Verwen jezelf met een fluffy en koolhydraatarme traktatie die binnen no-time op tafel staat. Probeer het en je wilt nooit meer zonder dit magische wolkbrood!
luchtige, goudbruine wolkbroodjes op bakplaat, perfect als lichte snack
Porties: 8 broodjes
Bereidingstijd: 35 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 55kcal
Eiwitten 3g
Koolhydraten 0.6g
Vetten 4.5g

Ingrediënten

  • 3 grote eieren gescheiden
  • 30 g roomkaas of Griekse yoghurt
  • ¼ tl bakpoeder
  • Snufje zout

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 150°C (hetelucht 130°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop de eiwitten met bakpoeder en zout stijf tot stevige pieken.
  • Klop in een andere kom de eidooiers en roomkaas tot een glad mengsel.
  • Spatel het dooiermengsel voorzichtig door het eiwitschuim.
  • Schep 6–8 ronde “wolken” op de bakplaat.
  • Bak 25–30 minuten tot goudbruin en licht stevig.
  • Laat afkoelen op een rooster voor het serveren.