Deze frisse keto citroencake is luchtig, smeuïg en vol van smaak – helemaal zonder suiker of tarwebloem. Dankzij het gebruik van amandelmeel, boter, citroensap en keto-vriendelijke zoetstof is deze cake perfect voor wie koolhydraatarm wil genieten. Ideaal bij de koffie of als gezond tussendoortje!
Porties: 12
Totale tijd: 50 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 170kcal
Eiwitten 5g
Koolhydraten 3g
Vetten 15g
Ingrediënten
4eieren
125gramzachte boter
125gramzure room
4eetlepelscitroensap
Rasp van 1 hele citroen
185gramamandelmeel
2theelepelsbakpoeder
60gramzoetstof (bijv. erythritol of een andere keto-vriendelijke variant)
Aan de slag
Klop de eieren luchtig in een kom.
Voeg de zure room en zachte boter toe. Mix goed tot een glad mengsel.
Voeg nu het citroensap, de citroenrasp en de zoetstof toe. Mix opnieuw.
Voeg als laatste het bakpoeder en het amandelmeel toe. Mix tot een egaal beslag.
Giet het beslag in een ingevette of met bakpapier beklede bakvorm van 23 x 15 cm.
Bak de cake 40 minuten op 180°C, tot de bovenkant goudbruin is en een prikker er schoon uitkomt.
Laat volledig afkoelen voor je hem aansnijdt – dat is belangrijk voor de structuur!