Ga terug
+ servings
Dessert
Deze romige yoghurt-ijsjes zijn een heerlijke en verantwoorde traktatie voor warme dagen. Gemaakt met Griekse yoghurt, mascarpone en verse aardbeien zijn ze vol van smaak én suikervrij. De plakjes aardbei zorgen voor een frisse bite, terwijl de knapperige laag chocolade het helemaal afmaakt. Makkelijk om te maken en ideaal als gezond tussendoortje of dessert. Een favoriet voor jong en oud!
Zelfgemaakte aardbeien yoghurt ijsjes met verse aardbeien en chocoladedruppels, een koolhydraatarm en keto-vriendelijk dessert of tussendoortje.
Porties: 5
Totale tijd: 2 uur 30 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 273kcal
Eiwitten 6g
Koolhydraten 7g
Vetten 23g

Ingrediënten

  • 400 ml Griekse yoghurt
  • 100 ml mascarpone
  • 100 gram verse aardbeien in schijfjes
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2-4 eetlepels eetlepels suikervervanger (Steviala) of meer naar smaak
  • suikervrije chocolade (Stevia Melties)

Aan de slag

  • Meng de Griekse yoghurt, het vanille-extract en de mascarpone in een kom met 2 eetlepels suikervervanger. Proef het mengsel en voeg eventueel extra suikervervanger toe naar smaak.
  • Snijd de aardbeien in dunne plakjes.
  • Neem de ijsvormpjes en druk de plakjes aardbei tegen de zijkanten van de vormpjes.
  • Giet het romige yoghurtmengsel in de ijsvormpjes en plaats enkele uren in de vriezer tot ze bevroren zijn.
  • Smelt wat suikervrije chocolade en giet deze over de bevroren ijsjes voor een knapperig laagje.