Start eerst met het maken van soezendeeg.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Split de eieren over 2 kommen. Voeg een snufje zout bij het eiwit en klop het stijf.
Voeg de roomkaas en het bakpoeder bij het eigeel en mix tot een luchtig geheel.
Spatel nu het eigeelmengsel door het eiwit.
Gebruik silicone cupcakevormpjes of de vorm van een lange eclair.
Plaats in de oven voor +-25 minuten.
Laat vervolgens goed afkoelen.
Voor de vulling giet je de melk en de room in een steelpan en breng je dit aan de kook.
Pak een kom waar je de eidooiers, de suiker en het arrowroot goed mengt. Zorg ervoor dat er geen klonters meer zijn.
Wanneer de room en de melk kookt, giet je ¼ van het mengsel al roerend door. Blijf goed doorroeren en giet het beetje bij beetje bij de room. Kook alles nog even door tot er binding ontstaat.
Laat goed afkoelen en spuit de pudding vervolgens in de eclairs.
Als topping gebruik ik de suikervrije Melties, je kan ook kiezen voor pure chocolade.
Verwarm de chocolade au bain-marie en voeg een klein stukje roomboter al roerend toe. Dit is om ervoor te zorgen dat de chocolade niet te hard wordt om te snijden.