Deze courgetti met feta-tomatensaus is een snelle en gezonde maaltijd boordevol smaak. De romige saus van geroosterde cherrytomaatjes, knoflook en feta combineert perfect met knapperige courgetteslierten. Ideaal voor een lichte, koolhydraatarme lunch of diner!
Porties: 2
Totale tijd: 40 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 350kcal
Eiwitten 12g
Koolhydraten 3g
Vetten 28g
Ingrediënten
300gramcherrytomaatjes
150gramGriekse feta
3teentjesknoflook
3eetlepelsavocado-olie (of olijfolie)
Zout en peper naar smaak
Een handje verse basilicum
1grote courgette (in slierten of stukjes gesneden)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe in een ovenschaal:
De cherrytomaatjes
De feta (blokjes of heel blok)
De knoflookteentjes (gepeld, eventueel geplet)
De avocado-olie
Zout en peper naar smaak
Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven, tot de tomaatjes openbarsten en de fetazacht is geworden.
Haal uit de oven en prak alles goed door elkaar met een vork of lepel, tot je een romige saus krijgt.
Voeg de verse basilicum toe en roer nog even goed door.
Voeg de courgette toe (rauw als je van een knapperige bite houdt, of kort gebakken/gestoomd voor een zachtere textuur).