Ga terug
+ servings
Lunch
Deze courgetti met feta-tomatensaus is een snelle en gezonde maaltijd boordevol smaak. De romige saus van geroosterde cherrytomaatjes, knoflook en feta combineert perfect met knapperige courgetteslierten. Ideaal voor een lichte, koolhydraatarme lunch of diner!
Een bord courgetti (courgettepasta) met tomaat- en feta saus, gegarneerd met een verse basilicumblad, met verse tomaten en courgette op de achtergrond — een koolhydraatarme maaltijd voor gewichtsverlies en een gezond dieet.
Porties: 2
Totale tijd: 40 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 350kcal
Eiwitten 12g
Koolhydraten 3g
Vetten 28g

Ingrediënten

  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram Griekse feta
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels avocado-olie (of olijfolie)
  • Zout en peper naar smaak
  • Een handje verse basilicum
  • 1 grote courgette (in slierten of stukjes gesneden)

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200°C.

    Doe in een ovenschaal:

    • De cherrytomaatjes
    • De feta (blokjes of heel blok)
    • De knoflookteentjes (gepeld, eventueel geplet)
    • De avocado-olie
    • Zout en peper naar smaak
    • Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven, tot de tomaatjes openbarsten en de fetazacht is geworden.
    • Haal uit de oven en prak alles goed door elkaar met een vork of lepel, tot je een romige saus krijgt.
    • Voeg de verse basilicum toe en roer nog even goed door.
    • Voeg de courgette toe (rauw als je van een knapperige bite houdt, of kort gebakken/gestoomd voor een zachtere textuur).