Vegan gezonde amandelmelk maken

Snack
Ontdek de heerlijke wereld van zelfgemaakte amandelmelk en kies voor een gezonde en duurzame levensstijl met deze vegan amandelmelk! De amandelmelk wordt gemaakt van 100% pure amandelen en bevat geen toegevoegde suikers of kunstmatige smaakstoffen.
Porties: 7

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 123kcal
Eiwitten 4g
Koolhydraten 4g
Vetten 10g

Ingrediënten

  • 150 gram ongebrande en ongezouten amandelen
  • 750 ml koud water

Aan de slag

  • Week de amandelen in water voor 4-6 uur voordat je start.
  • Giet de geweekte amandelen af en spoel ze nog eens goed na. (Gooi het weekwater weg.) 
  • Doe alle amandelen en vers water in een blender en mix de amandelen tot je een romige kleur krijgt.
  • Zeef de amandelmelk zodat er geen grote stukken meer inzitten.
  • Bewaar de amandelmelk maximaal 4 dagen in een luchtdichte fles in de koelkast. (Je kunt restjes ook maximaal 3 maanden invriezen!)

Waarom amandelmelk een gezonde en koolhydraatarme optie is tijdens een keto dieet

Amandelmelk is een gezonde en voedzame alternatieve melk voor mensen die een keto dieet volgen. Het is van nature laag in koolhydraten en suikers en bevat geen lactose, waardoor het een geschikte optie is voor mensen met lactose-intolerantie. Bovendien is amandelmelk een bron van vitamine E, calcium en onverzadigde vetten, die belangrijk zijn voor de gezondheid van het hart.

Amandelmelk is ook gemakkelijk verteerbaar en kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering. Het is een ideale vervanging voor gewone melk in verschillende gerechten, zoals smoothies, havermout en koffie. Het kan ook worden gebruikt als basis voor verschillende zelfgemaakte zuivelvrije producten, zoals kaas, yoghurt en ijs. Door amandelmelk te gebruiken in plaats van gewone melk tijdens een keto dieet, kunnen mensen nog steeds genieten van zuivelproducten zonder de koolhydraten. Amandelmelk is daarom een gezonder en evenwichtiger alternatief voor gewone melk tijdens een keto dieet.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie