Suikervrije chocoladereep maken

Snack
Ben je op zoek naar een gezonder alternatief voor de traditionele chocoladereep? Met dit suikervrije chocoladereep recept maak je gemakkelijk en snel een heerlijke en verantwoorde snack.
Porties: 2

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 203kcal
Eiwitten 5g
Koolhydraten 10g
Vetten 10g

Ingrediënten

  • 50 gram suikervrije chocolade
  • 0,5 eetlepel kokosolie
  • 40 gram suikervrije granola
  • Een paar gedroogde rozenblaadjes

Aan de slag

  • Doe 50 gram suikervrije chocolade samen met ½ eetlepel kokoslie in een magnetronbestendige kom.
  • Plaats 1,5 minuut in de microgolfoven op de hoogste stand. Roer even alles goed door en plaats nogmaals 30 seconden in de microgolfoven tot de chocolade gesmolten is.
  • Giet je chocolade in een (met bakpapier beklede) platte schaal die diepvriesbestendig is.
  • Ik strooide er koolhydraatarme granola overheen en gedroogde rozenblaadjes. 
  • Plaats je schaal gedurende 2 uur in de diepvries (tot het hard geworden is). Breek nadien in stukjes en je kan genieten van een lekker stukje chocolade.

Toch kunnen genieten van chocolade tijdens je dieet?

Suikervrije chocolade wordt gemaakt door het gebruik van zoetstoffen in plaats van suiker. Bij het produceren van suikervrije chocolade worden alternatieve zoetstoffen zoals stevia, erythritol of monkfruit-extract gebruikt. Deze zoetstoffen hebben een minimaal effect op de bloedsuikerspiegel en bevatten weinig tot geen koolhydraten, waardoor ze geschikt zijn voor mensen die een keto dieet volgen.

Om suikervrije chocolade te maken, worden cacaobonen geroosterd, gemalen en gemengd met cacaoboter. Vervolgens worden de zoetstoffen en eventuele andere smaakstoffen toegevoegd. Het mengsel wordt verhit en vervolgens afgekoeld en gegoten in vormen. Na het uitharden is de suikervrije chocolade klaar om van te genieten.

Voor mensen die een keto dieet volgen, kan suikervrije chocolade een heerlijke traktatie zijn. Aangezien het weinig koolhydraten bevat, past het goed binnen het koolhydraatarme dieet dat kenmerkend is voor keto. Het stelt mensen in staat om te genieten van de smaak en textuur van chocolade zonder de negatieve impact op hun ketosestatus. Het is echter nog steeds belangrijk om matig te zijn bij het consumeren van suikervrije chocolade, aangezien het nog steeds calorieën bevat en overmatig eten ervan het gewichtsverlies kan belemmeren.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie