Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 55 gram roomkaas
- 55 gram volle slagroom 40%
- 2 eetlepels Steviala frost (poedersuiker)
- 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder
Aan de slag
- Klop de slagroom samen met de poedersuiker op.
- Voeg de roomkaas er aan toe en spatel deze er rustig onder.
- Voeg de cacaopoeder toe en meng alles nog eens goed door elkaar.
- U kan ze nog even in de koelkast plaatsen maar ze kunnen ook direct worden geserveerd.
Waarom Ongezoete Cacaopoeder Gezonder is dan Winkelchocolade in Recepten
Ongezoete cacaopoeder is een gezondere keuze dan chocolade uit de winkel wanneer het wordt gebruikt in recepten. In tegenstelling tot chocolade bevat ongezoete cacaopoeder geen toegevoegde suikers of vetten, waardoor het een lagere calorie- en koolhydraatgehalte heeft. Het is ook een uitstekende bron van antioxidanten, zoals flavonoïden.
Bovendien bevat ongezoete cacaopoeder veel vezels, waardoor het een gunstig effect heeft op de spijsvertering en het verzadigingsgevoel. Door te kiezen voor ongezoete cacaopoeder in plaats van chocolade, kun je genieten van de intense chocoladesmaak zonder de extra suikers en vetten, waardoor het een gezondere keuze is voor het bereiden van heerlijke en voedzame gerechten.