Portobello burgers

Diner
Geniet van een smaakvolle burger zonder brood met deze overheerlijke portobello-hamburgers! De sappige rundvleesburger wordt geserveerd tussen twee gegrilde portobello's, afgewerkt met gesmolten cheddar, frisse sla en tomaat. Dit recept is ideaal voor iedereen die koolhydraatarm wil eten, maar niet wil inleveren op smaak. Makkelijk klaar te maken en een perfecte lichte maaltijd of gezonde snack. Een must-try voor liefhebbers van gezonde comfortfood!
Porties: 2
Totale tijd: 30 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 441kcal
Eiwitten 32g
Koolhydraten 9g
Vetten 31g

Ingrediënten

  • 2 portobello paddenstoelen
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 plakjes cheddar kaas
  • sla naar keuze
  • ½ tomaat
  • mayonaise
  • peper, zout

Aan de slag

  • Snijd de steeltjes van de portobello's.
  • Bestrijk de bovenkant met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Bak de portobello‘s aan beide kanten in een hete grillpan tot ze gaar zijn.
  • Maak van het gehakt 2 platte hamburgers en kruid ze naar smaak met peper en zout.
  • Bak deze ook in de grillpan, ze mogen nog een beetje roze zijn aan de binnenkant. Beleg ze met de cheddar kaas en zet enkele minuten een deksel over de hamburgers om de kaas te smelten.
  • Beleg de portobello‘s met de hamburgers en serveer met sla, tomaat en mayonaise.

Portobello als gezonde vervanger voor hamburgerbroodjes

Portobello-paddenstoelen zijn ideaal als koolhydraatarm alternatief voor traditionele hamburgerbroodjes. Ze hebben een stevige, vlezige structuur en nemen gemakkelijk smaken op, waardoor ze perfect zijn voor hamburgers, sandwiches of pizza’s. Bovendien bevatten portobello’s weinig calorieën en koolhydraten, maar zijn ze rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Met portobello’s als basis maak je eenvoudig een gezonde én lekkere maaltijd!

Zo maak je de perfecte, sappige runderhamburger

Een sappige hamburger begint bij goed vlees en de juiste bereiding. Kies bij voorkeur gehakt met een vetpercentage rond de 15-20%, zodat je burger mals en smaakvol blijft. Druk de hamburgers niet plat tijdens het bakken, zodat de sappen in het vlees blijven en je burger heerlijk sappig wordt. Vergeet niet om kort voor het einde een plakje cheddar toe te voegen voor die onweerstaanbare gesmolten kaaslaag – genieten gegarandeerd!

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie