
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 4 vormpjes naar keuze
- ½ bloemkool
- 300 ml volle melk
- 4 gram gelatine
- 1 theelepel currypoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 4 eetlepels mayonaise q
- beetje nootmuskaat
- citroensap
- roomboter
- peper, zout
Aan de slag
- Snijd de bloemkool in roosjes en zet even apart.
- Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
- Kook 150 gram bloemkool in een pan met melk op een laag vuurtje tot de bloemkool gaar is. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en pureer tot een gladde massa. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng goed.
- Giet het mengsel in vormpjes naar keuze en laat het opstijven in de koelkast.
- Verhit een pan met een klontje roomboter en voeg de overgebleven bloemkoolroosjes toe. Rooster ze tot ze goudbruin zijn; voeg eventueel een beetje water toe om het proces te versnellen.
- Meng in een kommetje de mayonaise met kurkuma en currypoeder. Giet het mengsel in een spuitzak en zet deze in de koelkast.
- Serveer de panna cotta met de geroosterde bloemkoolroosjes en een dot currymayonaise.
Hartige panna cotta: verrassend en veelzijdig
Panna cotta kennen we vooral als zoet nagerecht, maar in hartige vorm biedt het eindeloos veel mogelijkheden. Deze versie met bloemkool en kruidige specerijen is perfect als verfijnd voorgerecht of smaakvol tussengerecht. Het zachte mondgevoel van de panna cotta combineert heerlijk met de geroosterde bloemkool en de frisse currymayonaise. Een origineel én licht gerecht dat indruk maakt op je gasten.
Bloemkool is al lang niet meer saai of ouderwets – in dit gerecht laat de groente juist zien hoe stijlvol en smaakvol het kan zijn. Door de combinatie van zachte bloemkoolcrème, specerijen en een frisse mayonaise til je een eenvoudige groente naar een culinair niveau. Ideaal voor wie creatief wil koken met groenten én op zoek is naar een verrassend begin van het diner. Lekker, licht en helemaal van nu.