
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 3 gelatineblaadjes
- 300 gram room
- 250 ml volle melk
- 250 gram witte chocolade
- 1 theelepel vanille extract
Aan de slag
- Laat de gelatineblaadjes gedurende 10 minuten weken in koud water.
- Warm de melk op op een matig vuurtje zonder deze te laten koken. Haal dan de melk van het vuur en laat er de witte chocolade in smelten. Roer goed om tot de witte chocolade goed is gesmolten.
- Knijp de gelatineblaadjes uit. Doe ze bij de gesmolten chocolade. Roer tot de gelatine volledig is opgelost. Laat daarna 5 minuten afkoelen.
- Klop de room stijf met de vanille extract. Spatel de slagroom luchtig door de chocolademassa.
- Verdeel de chocolademousse in 6 glazen en laat de mousse minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.
- Serveer de mousse met wat geschaafde witte chocolade en een kwartje van een passievrucht.
Wat zijn de gezonde aspecten van gelatineblaadjes?
Gelatineblaadjes kunnen een gezonde toevoeging zijn aan een keto dieet vanwege verschillende aspecten. Allereerst bevatten gelatineblaadjes weinig koolhydraten, waardoor ze een geschikt ingrediënt zijn voor mensen die zich aan een koolhydraatarm dieet houden. Daarnaast bevatten gelatineblaadjes aminozuren, zoals glycine en proline, die belangrijk zijn voor de gezondheid van het lichaam.
Bovendien bevatten gelatineblaadjes ook collageen, een eiwit dat van nature in het lichaam voorkomt en belangrijk is voor de gezondheid van de huid, gewrichten en botten. Het toevoegen van gelatineblaadjes aan gerechten kan daarom bijdragen aan het verbeteren van de algehele gezondheid. Gelatineblaadjes kunnen ook een rol spelen bij het bevorderen van de spijsvertering en het ondersteunen van een gezonde darmflora. Kortom, het toevoegen van gelatineblaadjes aan gerechten kan verschillende gezonde aspecten hebben tijdens een keto dieet.