Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
Pita broodje
- 2 eieren
- 75 gram roomkaas
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- Snufje zout en peper
Shoarma vulling
- 150 gram shoarma
- 2 eetlepels shoarma kruiden
- Zout naar smaak
- 30 gram ijsbergsla
- 50 gram ui
- 50 gram tomaat
- 30 gram tzatziki
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een bakplaat met bakpapier in met een beetje olie. Zo haal je de pita broodjes straks makkelijker van het bakpapier.
- Scheid de eiwitten van de eidooiers van 2 eieren. Klop de eiwitten stijf en voeg de wijnsteenbakpoeder toe.
- Meng de eidooiers en roomkaas (verwarm de roomkaas eventueel kort in de magnetron zodat het wat zachter is, laat daarna even afkoelen voordat je het mengt) en voeg zout en peper toe.
- Schep het eidooier mengsel door de eiwitten zonder al te veel volume te verliezen en maak twee grote cirkels op het bakpapier. Bak de pita broodjes voor 25 minuten of totdat ze mooi bruin zijn gekleurd. Ze zullen iets omhoog reizen, en daarna inzakken. Voor een krokanter broodje plaats je de broodjes nadat ze zijn ingezakt voor 5 minuten terug in de oven.
- Bak ondertussen het shoarmavlees met de shoarma kruiden. Vul daarna de pita broodjes met sla, ui, tomaat, shoarmavlees en maak het af met wat knoflooksaus.
Gezonde en koolhydraatarme pitabroodjes zonder gist: de perfecte optie voor een gezonde maaltijd
Pitabroodjes zijn een populaire lekkernij die oorspronkelijk afkomstig is uit het Midden-Oosten. Het wordt gemaakt van bloem, water, gist en zout. Hoewel traditionele pitabroodjes niet als erg gezond worden beschouwd, zijn koolhydraatarme pitabroodjes zonder gist een veel gezondere optie. Deze broodjes worden gemaakt van amandelmeel, eieren en roomkaas in plaats van bloem, en zijn daardoor veel lager in koolhydraten.
Ontdek de verrassende gezondheidsvoordelen van shoarma
Shoarma is een traditioneel gerecht uit het Midden-Oosten en bestaat meestal uit geroosterd vlees, zoals lamsvlees, kip of kalkoen. Hoewel het bekend staat als een ongezond fastfoodgerecht, kan shoarma ook gezond zijn, vooral als het bereid wordt met magere vleessoorten en zonder de toevoeging van sauzen.
Shoarma bevat een hoog gehalte aan eiwitten, ijzer, zink en vitamine B12, die allemaal belangrijke voedingsstoffen zijn voor het lichaam. Daarnaast kan het eten van shoarma bijdragen aan een gezonde spijsvertering vanwege de vezels in de groenten die er vaak bij worden geserveerd. Door de koolhydraten uit broodjes te vervangen door salade of groenten kan het ook een koolhydraatarme optie zijn.