Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 5 eetlepels extra vierge olijfolie
- 15 gram platte peterselie, de bladeren en de zachte stengels
- 15 gram koriander, bladeren en zachte stengels
- 15 gram grof gehakte verse dille
- 15 gram bieslook, grof gehakt
- 1 ½ theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- ¾ theelepel gemalen groene kardemom
- ¾ theelepel gemalen kaneel
- ½ theelepel gemalen zwarte peper
- 6 grote eieren
- ½ kopje walnoten, geroosterd en gehakt (optioneel)
- 6 eetlepels granaatappelpitten
Aan de slag
- Plaats een bakplaat in het midden van de oven en verwarm de oven op 185° C.
- Neem een vierkante of ronde bakvorm van ongeveer 20 cm en bekleed de bodem met bakpapier.
- Smeer de bodem en de zijkanten van de bakvorm in met 2 eetlepels extra vierge olijfolie, draai het bakpapier om (de olie moet zich op de bodem verzamelen en de zijkanten royaal bedekken).
- Leg alle groene verse takjes kruiden ,zoals de koriander, de peterselie, dille, en de bieslook op een grote snijplank en snijd de takjes in grove stukken. Zet even opzij.
- Klop in een grote kom het bakpoeder, zout, kardemom, kaneel, komijn en peper door elkaar.
- Voeg 2 eieren toe en klop tot ze goed gemengd zijn. Spatel het kruidenmengsel en de walnoten erdoor. Giet het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak dit in de verwarmde oven van 185°C tot het midden van de frittata stevig is, in ongeveer 20 tot 25 minuten. (Het eimengsel zal rijzen, maar zakt wat in zodra je het uit de oven haalt om af te koelen).
- Wanneer het afgekoeld is, ga je met een dun mes langs de randen om de Kuku (of frittata) los te maken. Keer om op een bord en verwijder het bakpapier, keer het dan opnieuw om op een snijplank.
- Snijd in blokken en serveer het met enkele lepels Turkse yoghurt, labneh of hangop yoghurt.
Gezondheidsvoordelen van Peterselie, Koriander, Dille en Bieslook: Krachtige Specerijen
Ontdek de indrukwekkende gezondheidsvoordelen van peterselie, koriander, dille en bieslook – en waarom ze geweldige toevoegingen zijn aan je maaltijden. Deze specerijen zijn niet alleen smaakmakers, maar ook voedingsbommetjes.
Peterselie is rijk aan vitamine C, vitamine K en antioxidanten die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Het kan de immuniteit stimuleren en bijdragen aan een gezonde spijsvertering.
Koriander bevat antioxidanten en essentiële oliën die ontstekingsremmende voordelen hebben. Het kan ook helpen bij de spijsvertering en het reguleren van de bloedsuikerspiegel.
Dille staat bekend om zijn kalmerende effect op de spijsvertering en kan helpen bij het verlichten van winderigheid en een opgeblazen gevoel. Het is ook een bron van vitamine A en C, evenals calcium en ijzer.
Bieslook bevat vitamine K, vitamine C en antioxidanten. Het kan de gezondheid van het hart bevorderen, het immuunsysteem versterken en helpen bij het reguleren van de bloeddruk.
Voeg deze specerijen toe aan je maaltijden om van hun smaakvolle toevoeging te genieten, terwijl je profiteert van de vele gezondheidsvoordelen die ze te bieden hebben. Geef je gerechten een boost van voedingswaarde met deze krachtige specerijen!