Kaaskroketjes zijn niet te missen als je een gezellige avond met je vrienden hebt, helaas zitten in de normale versie heel veel koolhydraten. Daarom deze oplossing de koolhydraatarme gezonde kaaskroketjes!
Porties: 6
Totale tijd: 45 minuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 185kcal
Eiwitten 9g
Koolhydraten 6g
Vetten 15g
Ingrediënten
- 90 gram amandelmeel
- 25 gram kokosmeel
- 5 gram bakpoeder
- snufje zout
- 1 ei
- 12 gram appelciderazijn
- 12 milimeter water
- 1 theelepel knoflookpoeder
Vulling:
- kaas naar keuze
- olie om in te frituren
Aan de slag
- Doe amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, zout en xanthaangom in een keukenmachine. Pulseer een paar keer tot het gelijkmatig gemengd is.
- Klop in een kleine kom het ei los. Voeg appelciderazijn, het losgeklopte ei en het water toe bij het mengsel in de keukenmachine. Meng tot er een deeg ontstaat.
- Haal het deeg (het zal erg plakkerig zijn) uit de keukenmachine en wikkel het in vershoudfolie. Laat 10 minuten in de koelkast rusten. Het deeg mag niet meer kleverig zijn, maar moet nog wel buigzaam zijn.
- Leg de deegbal tussen twee vellen bakpapier en rol het dun uit.
- Snijd het deeg in vierkantjes van 10 bij 10 cm.
- Leg de kaas in het deeg. Vouw de onderste hoek omhoog tot het net de vulling bedekt. Vouw het linker- en rechtergedeelte van de wikkel naar het midden. Rol de rolletjes op tot er geen rol meer over is. Druk zachtjes op de rand om ervoor te zorgen dat de wikkel goed dicht zit.
- Frituren:
- Doe olie in een diepe pan. Breng het op middelhoog vuur op temperatuur.
- Voeg een paar rolletjes per keer toe en bak ze aan alle kanten goudbruin.
- Je kan de rolletjes bakken of frituren, maar ze zijn veel knapperiger als ze gefrituurd zijn.
Hier zijn 4 tips om frituren een stuk gezonder te maken!
Het frituren van gezonde producten in olie wordt vaak geassocieerd met ongezonde voeding, maar dit hoeft niet per se zo te zijn. Het frituren in een pan met een gezonde olie kan in feite een verantwoorde keuze zijn, als het op de juiste manier wordt gedaan. Hieronder zijn tips:
- Kies de juiste olie: Het is belangrijk om een gezonde olie te kiezen, zoals olijfolie, avocado-olie of kokosolie, die rijk zijn aan gezonde vetten en antioxidanten.
- Beperk de hoeveelheid olie: Door de juiste hoeveelheid olie te gebruiken, kun je het aantal calorieën dat je binnenkrijgt verminderen.
- Kook op een gematigde temperatuur: Het is belangrijk om de pan op een gematigde temperatuur te houden om te voorkomen dat de olie te snel verbrandt of te heet wordt.
- Vermijd het meerdere keren gebruiken van olie: Het hergebruik van olie verhoogt de kans op de vorming van schadelijke stoffen en vermindert de kwaliteit van de olie.