Op zoek naar een gezonde en eenvoudige koolhydraatarme lunch? Probeer dan deze groene asperges met ei en prosciutto! Dit recept is snel en eenvoudig te maken, en bevat slechts een paar eenvoudige ingrediënten. Het gebruikt verse groene asperges, een ei en plakjes prosciutto voor een heerlijke smaak en textuur. Bak de asperges en prosciutto kort in olijfolie, voeg dan het ei toe en bak tot het eiwit gestold is en de dooier nog zacht is. Breng op smaak met zout en peper naar smaak. Het is een perfecte koolhydraatarme lunch die je gemakkelijk thuis of op het werk kunt maken. Lees verder voor het volledige recept!

Voedingswaarden
Calorieën 160kcal
Eiwitten 13g
Koolhydraten 3g
Vetten 11g
Ingrediënten
- 1 groot ei
- 6 groene asperges
- 2 plakjes prosciutto
- 1 theelepel olijfolie
- zout en peper naar smaak
Aan de slag
- Breng een middelgrote pan met water aan de kook en doe voorzichtig het ei er in. Laat het ei zachtjes koken gedurende 6-7 minuten. Haal het ei eruit en laat schrikken in koud water.
- Terwijl het ei kookt, verhit je de olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur en voeg de asperges toe. Grill de asperges ongeveer 3-4 minuten, draai ze regelmatig om tot ze zacht en lichtjes gekarameliseerd zijn.
- Wikkel elke asperge in een kwart plakje prosciutto en leg ze op een bord.
- Pel de bovenkant van het ei voorzichtig en snijd de bovenkant er af.
- Serveer in een eierdop op het bord bij de asperges en breng op smaak met peper en zout.
- Tip: je kan er ook enkele getoaste reepjes van het olijfolie brood (zie recept olijfolie brood) bij serveren. Dan moet je wel de voedingswaarden hierbij tellen (deze staan in het recept).