
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 400 ml Griekse yoghurt
- 100 ml mascarpone
- 100 gram verse aardbeien in schijfjes
- 1 theelepel vanille-extract
- 2-4 eetlepels eetlepels suikervervanger (Steviala) of meer naar smaak
- suikervrije chocolade (Stevia Melties)
Aan de slag
- Meng de Griekse yoghurt, het vanille-extract en de mascarpone in een kom met 2 eetlepels suikervervanger. Proef het mengsel en voeg eventueel extra suikervervanger toe naar smaak.
- Snijd de aardbeien in dunne plakjes.
- Neem de ijsvormpjes en druk de plakjes aardbei tegen de zijkanten van de vormpjes.
- Giet het romige yoghurtmengsel in de ijsvormpjes en plaats enkele uren in de vriezer tot ze bevroren zijn.
- Smelt wat suikervrije chocolade en giet deze over de bevroren ijsjes voor een knapperig laagje.
Zelf gezonde ijsjes maken zonder suiker
Zelf ijsjes maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn – en al helemaal niet ongezond. Met een paar simpele ingrediënten zoals Griekse yoghurt, mascarpone en een suikervervanger maak je in een handomdraai een romig en fris ijsje. Door verse aardbeien toe te voegen en af te werken met suikervrije chocolade, krijg je een heerlijk én verantwoord resultaat. Ideaal voor zomerse dagen waarop je bewust wilt genieten.
Waarom yoghurt-ijs een slim en gezond alternatief is
Yoghurt-ijs bevat van nature minder suiker dan traditioneel roomijs en zit boordevol eiwitten en goede vetten. Zeker wanneer je kiest voor volle Griekse yoghurt en een suikervervanger, past dit perfect binnen een koolhydraatarme of suikervrije leefstijl. In dit recept zorgt mascarpone voor extra romigheid en de chocolade zorgt voor een lekkere crunch. Zo krijg je een verfrissend ijsje dat net zo lekker is als een klassiek exemplaar – maar dan een stuk gezonder.