Gezonde koolhydraatarme groene asperges met spek

Snack
Op zoek naar een heerlijk en gezond recept met groene asperges? Probeer dan eens deze koolhydraatarme groene asperges met spek! Het is een smaakvolle en voedzame maaltijd die gemakkelijk te bereiden is. De combinatie van groene asperges en spek is perfect – de zoute smaak van het spek vult de frisse smaak van de asperges aan.
Porties: 1
Bereidingstijd: 30 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 322kcal
Eiwitten 14g
Koolhydraten 6g
Vetten 36g

Ingrediënten

 • 150 gram groene asperges
 • 6 plakjes bacon
 • 50 gram kropsla
 • 30 gram cherrytomaatjes
 • Vierseizoenen peper en zout
 • Koriander
 • 1 eetlepel olijfolie

Aan de slag

 • Wikkel de baconplakjes om de groene asperges.
 • Verhit een pan met olijfolie en leg de bacon asperges in de pan. Voeg wat vierseizoenen peper toe aan de bacon asperges.
 • Laat de bacon asperges in het begin garen op een hoog vuur en later met een dichte deksel op de pan.
 • Bestrooi de bacon asperges met vers gesneden koriander.
 • Snij de cherrytomaatjes door midden en leg die op een bord met sla.
 • Leg de bacon asperges bij de tomaatjes en sla en geniet!

Waarom kan je wel bacon eten tijdens je dieet?

Een keto dieet is een dieet dat zich richt op het verminderen van de inname van koolhydraten en het verhogen van de inname van vetten. Dit komt omdat het lichaam in staat is om vetten te verbranden voor energie in plaats van koolhydraten. Dit proces wordt ketose genoemd en is de reden waarom het dieet zo populair is geworden. Bacon is een veelvoorkomend voedsel dat kan worden gegeten tijdens een keto dieet omdat het rijk is aan vetten en eiwitten en weinig koolhydraten bevat. Dit betekent dat het kan helpen om de ketose te behouden, terwijl het ook een smakelijke en bevredigende maaltijdoptie biedt.

Bovendien kan bacon ook helpen om je dieet interessanter en smakelijker te maken. Vaak kan een dieet moeilijk te volgen zijn vanwege een gebrek aan variatie en smaak in de maaltijden. Bacon kan een toevoeging zijn die een gerecht smakelijker en aantrekkelijker maakt, waardoor het gemakkelijker wordt om je aan het dieet te houden. Uiteraard moet het eten van bacon in combinatie met andere voedingsmiddelen en in de juiste porties gebeuren om ervoor te zorgen dat het past binnen het kader van het dieet en om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Waarom zijn asperges zo gezond?

Asperges zijn niet alleen heerlijk, maar ook bijzonder gezond en passen daarom goed in een keto dieet. Ten eerste bevatten asperges weinig koolhydraten en veel vezels, waardoor ze een goede bron van voedingsstoffen zijn voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Bovendien hebben asperges een laag glycemische index, wat betekent dat ze de bloedsuikerspiegel niet snel laten stijgen. Dit maakt ze geschikt voor mensen die hun bloedsuikerspiegel onder controle willen houden tijdens het volgen van een keto dieet.

Daarnaast zijn asperges rijk aan vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, vitamine K, foliumzuur en kalium. Vitamine C is belangrijk voor het behoud van een gezond immuunsysteem, terwijl vitamine K essentieel is voor de botgezondheid. Foliumzuur is essentieel voor een gezonde zwangerschap en kalium speelt een rol bij het reguleren van de bloeddruk. Asperges bevatten ook antioxidanten, zoals glutathion, die helpen het lichaam te beschermen tegen oxidatieve stress en ontstekingen. Kortom, asperges zijn een heerlijke en voedzame groente die perfect passen in een gezond keto dieet.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie