Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 200 gram kippendijen reepjes
- 0,5 theelepel chilipoeder
- 0,5 theelepel paprikapoeder
- 1 teentje knoflook
- Wortel
- Sojasaus
- 2 eetlepels olijfolie
- 36 gram bleekselderij
- 20 gram rode paprika
- 20 gram broccoli
- 20 gram sperziebonen
- 20 gram bloemkool
- Peper en zout
Aan de slag
- Meng de in reepjes gesneden kippendijen met de paprikapoeder, chilipoeder, een uitgeperst teentje knoflook, peper en zout.
- Laat de kippendijen een kwartiertje marineren.
- Snijd alle groenten in kleine stukjes.
- Snijd de broccoli en bloemkool in kleine stengels.
- Wok alle groenten in olijfolie en wat sojasaus gedurende 6-8 minuten.
- Bak de kip goudbruin.
- Serveer de kippendijen met de wokgroenten.
De gezonde aspecten van broccoli?
Broccoli is een van de meest voedzame groenten die er zijn en het is daarom een geweldige aanvulling op een keto dieet. Broccoli zit boordevol voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine K, foliumzuur, vezels en antioxidanten. Deze voedingsstoffen kunnen bijdragen aan een goede gezondheid.
Een van de belangrijkste voordelen van broccoli tijdens een keto dieet is het hoge vezelgehalte. Vezels zijn belangrijk voor een goede spijsvertering en kunnen helpen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Dit is vooral belangrijk voor mensen op een keto dieet, omdat het vermijden van koolhydraten kan leiden tot een verhoogde behoefte aan vezels. Broccoli is een geweldige bron van vezels en kan helpen om de spijsvertering te bevorderen en de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die een gezonde levensstijl willen behouden tijdens het volgen van een keto dieet.