Gezonde eierpannenkoeken

Ontbijt
Zin in een gezonde en smakelijke ontbijtoptie? Deze eierpannenkoeken zijn een geweldig alternatief voor traditionele pannenkoeken. Dit recept gebruikt biologische eieren, avocado-olie, vanille-extract en erythritol (of een ander natuurlijk zoetmiddel) voor een zoete en hartige smaak. Bovendien zijn deze pannenkoeken glutenvrij en koolhydraatarm, waardoor het een gezonde optie is voor iedereen. Probeer dit eenvoudige en heerlijke recept voor een geweldige start van je dag!
Porties: 2

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 266kcal
Eiwitten 21g
Koolhydraten 2g
Vetten 18g

Ingrediënten

  • 6 grote biologische eieren
  • 1 eetlepel avocado olie
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 eetlepel erythritol of een ander natuurlijk zoetmiddel naar keuze
  • een snuifje zout

Aan de slag

  • Breek de eieren in een kom en klop het luchtig tot het begint te schuimen. Voeg dan het zoetmiddel en een snufje zout toe.
  • Neem een koekenpan met anti-aanbaklaag (belangrijk). Doop een vel keukenpapier even in de olie en smeer een zeer dun laagje in de pan.
  • Giet voldoende van het eierbeslag in de pan tot de bodem helemaal bedekt is. Bak tot de randen beginnen te krullen, draai dan de eierpannenkoek voorzichtig om.
  • Herhaal dit tot al het beslag op is en serveer de pannenkoeken met bosvruchten, erythritol poeder en/of suikervrije chocolade (bv. O’Choc van Steviala).

Avocado-olie: Gezond Alternatief voor een Koolhydraatarm Dieet

Avocado-olie onderscheidt zich van andere oliën door zijn voedingswaarde en gezondheidsvoordelen, vooral tijdens een koolhydraatarm dieet. Het bevat enkelvoudig onverzadigde vetten die helpen bij het bevorderen van een gezond cholesterolgehalte. Avocado-olie is rijk aan vitamine E, een krachtige antioxidant die het immuunsysteem versterkt.

Bovendien heeft het een hoog rookpunt, waardoor het geschikt is voor koken op hogere temperaturen. Door het vervangen van minder gezonde oliën met avocado-olie, krijg je een bron van gezonde vetten en voedingsstoffen zonder de toegevoegde koolhydraten. Kies voor avocado-olie als een gezond alternatief tijdens een koolhydraatarm dieet en geniet van de vele voordelen voor je gezondheid.

Biologische vs. Gewone Eieren: Wat is het Verschil en Waarom Kiezen voor Biologisch

Het verschil tussen biologische eieren en gewone eieren ligt in de productiemethoden. Biologische eieren worden geproduceerd door kippen die biologisch voedsel krijgen, vrij kunnen rondlopen en geen antibiotica of hormonen ontvangen. Dit resulteert in eieren met een hoger gehalte aan omega-3-vetzuren en vitamines. Gewone eieren komen van kippen in kooien of scharrelsystemen en kunnen resten van antibiotica en pesticiden bevatten. Kiezen voor biologische eieren is een gezondere optie die bijdraagt aan het verminderen van de blootstelling aan potentieel schadelijke stoffen.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie