Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 150 gram amandelmeel
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 4 eetlepels erythritol
- 0,5 theelepel bakpoeder
- Zout
- 2 eieren
- 70 ml kokosmelk
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel appelciderazijn
- Handjevol veenbessen
- Handjevol noten
- 20 gram suikervrije chocolade
- Toppings: suikervrije jam, rood fruit,..
Aan de slag
- Meng 150 gram amandelmeel met 3 eetlepels cacaopoeder, 4 eetlepels erythritol, ½ theelepel bakpoeder en een snuifje zout.
- Meng in een andere kom 2 eieren, 70 milliliter kokosmelk (volvette uit blik, 17% minstens), 2 eetlepels gesmolten kokosolie en 1 eetlepel appelciderazijn.
- Voeg de natte en de droge ingrediënten bij elkaar.
- Roer er een handjevol veenbessen, een handjevol fijngehakte noten en pure chocolade stukjes onder.
- Doe het beslag in een (met bakpapier beklede) bakvorm en bak voor 30 minuten op 175°C.
- Serveer met jam en notenboter en extra rood fruit!
Waarom amandelmeel inplaats van gewoon meel?
Tijdens een keto-dieet probeer je je koolhydraatinname tot een minimum te beperken en in plaats daarvan te vertrouwen op vetten en eiwitten als belangrijkste energiebronnen. Amandelmeel is een uitstekend alternatief voor gewoon meel als je op een keto-dieet bent, omdat het van nature laag is in koolhydraten en rijk aan gezonde vetten en eiwitten.
Gewoon meel wordt meestal gemaakt van tarwe, dat rijk is aan koolhydraten en gluten. Deze koolhydraten kunnen een piek in de bloedsuikerspiegel veroorzaken en het ketoseproces in het lichaam verstoren, waardoor het moeilijker wordt om vet te verbranden en gewicht te verliezen.
Amandelmeel daarentegen heeft een veel lagere koolhydraatinhoud en een hoger vezelgehalte, wat kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het bevorderen van het gevoel van verzadiging. Het is ook rijk aan gezonde vetten en eiwitten, die essentieel zijn voor het behoud van spiermassa en het bevorderen van de gezondheid.