
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 1 grote ui
- bosje verse peterselie
- 2 stuks prei
- 200 gram half-om-half gehakt
- 1 theelepel mosterd
- 1 groentebouillon blokje
- 150 gram frambozen
- 1 eetlepel suikervervanger
- 1 eetlepel roomboter
- nootmuskaat
- peper, zout
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de ui en hak de peterselie fijn.
- Rasp een mespunt nootmuskaat (of nootmuskaatpoeder).
- Los het de groentebouillon blokje op in 500 ml kokend water.
- Was de prei en snijd deze in halve maantjes.
- Meng het gehakt met de ui, nootmuskaat, peterselie, mosterd, peper en zout. Kneed het tot een stevige bal.
- Vet een ovenschaal in met boter en leg de gehaktbal erin en druk een beetje aan tot het de vorm van een brood krijgt. Bak 20-30 minuten in de oven.
- Verhit ondertussen de roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de prei in 3-4 minuten. Blus af met de bouillon en laat afgedekt nog zo’n 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Neem een steelpannetje en breng de frambozen aan de kook, pureer ze en voeg wat zoetstof toe.
- Serveer het gehaktbrood met de prei en de frambozensaus
Gehaktbrood uit de oven: simpel, smaakvol en altijd een succes
Gehaktbrood is een klassieker die eenvoudig te maken is en vol smaak zit. Door het in de oven te bakken, blijft het sappig van binnen en krijgt het een licht krokante buitenkant. De toevoeging van mosterd, nootmuskaat en verse kruiden zorgt voor een rijke, kruidige smaak die perfect samengaat met de gestoofde prei. Serveer het als hoofdgerecht met groenten of aardappelen, of snijd restjes in plakken voor een heerlijke lunch de volgende dag. Een veelzijdig gerecht dat altijd in de smaak valt!
Frambozensaus bij hartige gerechten: een verrassend lekkere combinatie
Zoet en hartig combineren kan een gerecht net dat beetje extra geven, en frambozensaus is daar een perfect voorbeeld van. De frisse, lichtzure smaak van frambozen past verrassend goed bij hartige gerechten zoals gehaktbrood of wildgerechten. Door een suikervervanger te gebruiken, blijft de saus licht en gezond, zonder in te leveren op smaak. Probeer het eens als alternatief voor traditionele sauzen en ontdek hoe een vleugje fruit je gerecht naar een hoger niveau tilt!