Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 2 middelgrote courgettes, in dunne plakjes gesneden (met behulp van een mandoline).
- 60 ml olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- ¼ kopje geraspte Parmezaanse kaas
- 15 gram gehakte verse peterselie
- zout en peper naar smaak
Aan de slag
- Verwarm de olijfolie in een grote grillpan op middelhoog vuur.
- Voeg de courgetteplakjes toe en bak ze tot ze zacht zijn in ongeveer 5 – 7 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak het nog eens 1 – 2 minuten.
- Haal de pan van het vuur en roer het citroensap erdoor. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en de gehakte peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de courgettesalade warm of koud als bijgerecht.
Courgette: Een veelzijdige en voedzame groente boordevol gezondheidsvoordelen
Courgette, ook bekend als zucchini, is een voedzaam en veelzijdig groenten dat vele gezondheidsvoordelen biedt. Met een laag caloriegehalte en vrijwel geen vet of cholesterol, is courgette ideaal voor mensen die een gezond dieet volgen. Het bevat ook veel voedingsvezels, die helpen bij een gezonde spijsvertering en het bevorderen van een verzadigd gevoel. Daarnaast is courgette een goede bron van vitamine C, vitamine A en antioxidanten, die het immuunsysteem versterken en cellen beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Bovendien is courgette een waterrijke groente, waardoor het bijdraagt aan een goede hydratatie. Het kan op verschillende manieren worden bereid, zoals gegrild, gebakken of in soepen en stoofschotels. Voeg deze veelzijdige groente toe aan je maaltijden voor een gezonde en heerlijke boost.