
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 2 Hardgekookte eieren
- 2 Plakken rosbief
- 2 Plakjes of augurk Optioneel
- Snufje Italiaanse kruiden Optioneel
Aan de slag
- Kook de eieren ca. 9 minuten, laat schrikken en pel
- Snijd beide eieren doormidden in de lengte
- Vouw de rosbief tot compacte “patty’s” en leg op de onderste eihelften
- Voeg eventueel augurk, rucola en een snufje Italiaanse kruiden toe
- Dek af met de bovenste helft van elk ei
- Serveer direct of prik vast met een cocktailprikker
Eiwitrijke en smaakvolle snack
De eiburger met rosbief combineert de romige zachtheid van een perfect gekookt ei met de malse, hartige smaak van rosbief. Dit maakt het niet alleen een gezonde keuze, maar ook een smaakvolle snack die ideaal is als tussendoortje, lunch of borrelhap. Eenvoudig en boordevol eiwitten!
Low-carb en snel te maken
Deze eiburger is snel klaar: leg een plakje rosbief op een gekookt ei, breng op smaak met kruiden zoals bieslook, peper of paprikapoeder, en klaar! Het is een koolhydraatarm alternatief voor broodjes of toast en past perfect binnen een gezonde levensstijl. Ook leuk om te serveren bij een feestje of borrelplank.
Variatie en presentatie
Je kunt deze snack eindeloos variëren met smaakmakers zoals mosterd, mierikswortel of een drupje balsamico. Serveer de eiburgers op een mooie schaal, eventueel met een salade of rucola als frisse tegenhanger. Zo tover je een simpele snack om tot een feestelijke, gezonde traktatie.