
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 400 gram cottage cheese (vol)
- 3 eetlepels suikervervanger (of meer naar smaak)
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eiwitten (2 eieren gesplitst)
- 100 gram keto speculaas koek terug te vinden in het keto zoet boek (je kan het ook vervangen door enkele keto noten)
- 100 gram aardbeien in plakjes gesneden
- 3 takjes munt
Aan de slag
- Doe de cottage cheese, suiker en vanille- extract in een kom en meng goed.
- Scheid de eieren en klop de eiwitten tot stijve pieken. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het mengsel met de cottage cheese.
- Verdeel de koekjes of noten over 4 glazen en schik de plakjes aardbei langs de binnenkant van de glazen.
- Giet de pudding daarna voorzichtig in de glazen.
- Dek de glazen af met huishoudfolie en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
- Haal de pudding uit de koelkast en top af met nog wat stukjes aardbei en een takje munt.
Een licht en eiwitrijk dessert dat je lichaam voedt
Cottage cheese is niet alleen een populaire keuze bij hartige gerechten, maar doet het ook verrassend goed in zoete recepten. Dankzij het hoge eiwitgehalte en de romige structuur is het een perfecte basis voor een luchtige pudding die goed vult, maar toch licht blijft. In combinatie met opgeklopt eiwit en suikervervanger creëer je een verantwoord toetje dat past binnen een koolhydraatarm eetpatroon. Ideaal na een lichte maaltijd of als verantwoorde zoete snack.
Suikervrij genieten met verse aardbeien en een crunchy bite
Een dessert zonder geraffineerde suiker hoeft écht niet minder lekker te zijn. Door te werken met een natuurlijke suikervervanger en een knapperige laag van keto koekjes of noten, krijgt dit toetje toch die klassieke textuur en smaak. De verse aardbeien zorgen voor een frisse tegenhanger, terwijl de munt het helemaal afmaakt. Een snelle en gezonde afsluiter die perfect past binnen een koolhydraatarme levensstijl.