Cordon blue-balletjes

Diner
Deze gevulde kipgehaktballetjes zijn smeuïg van binnen en rijk van smaak, perfect voor een stevige maaltijd. De romige kaassaus maakt het geheel extra luxe en vol comfort. Ideaal voor wie op zoek is naar iets hartigs zonder ingewikkeld gedoe. Binnen 30 minuten zet je dit smaakbommetje op tafel!
Porties: 4
Totale tijd: 30 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 691kcal
Eiwitten 38g
Koolhydraten 5g
Vetten 59g

Ingrediënten

  • 450 gram gemalen kipgehakt
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 100 gram hamblokjes
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 ml volle room
  • ½ kippenboullion blokje
  • 1 theelepel mosterd
  • 150 gram geraspte belegen of oude kaas
  • verse peterselie
  • knoflookpoeder. uienpoeder
  • peper, zout

Aan de slag

  • Meng in een kom de kip, amandelmeel, peper, zout, knoflookpoeder, uienpoeder en het ei tot een stevige massa. Vorm van dit mengsel 2 platte hamburgers en leg in het midden enkele blokjes ham en wat geraspte kaas. Vouw de randen naar elkaar toe om de vulling te omsluiten en rol het geheel op tot een gehaktballetje.
  • Verhit op een middelhoog vuur een grote koekenpan met een beetje olijfolie. Bak de gehaktballen ongeveer 3 minuten aan één kant; draai ze om en bak nog eens 3-4 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en leg ze op een bord.
  • Plaats de koekenpan weer op middelhoog vuur en smelt nu de boter erin. Voeg het kippenbouillon blokje en de mosterd toe en roer goed door. Laat het geheel 3-4 minuten zachtjes sudderen.
  • Giet de slagroom erbij en klop door de saus tot deze begint te pruttelen.
  • Voeg de resterende geraspte kaas toe en roer tot de kaas volledig is gesmolten en de saus romig is. Doe de gehaktballetjes terug in de pan en laat ze nog 3-4 minuten sudderen tot de saus iets is ingedikt.
  • Breng op smaak met peper, zout en bestrooi met wat verse peterselie.

Waarom kipgehakt een slimme keuze is

Kipgehakt is een mager en veelzijdig alternatief voor traditioneel runder- of varkensgehakt. Het is rijk aan eiwitten, licht verteerbaar en past perfect in een bewuste leefstijl. In dit recept zorgt het voor een smeuïge basis die makkelijk te kruiden is en heerlijk combineert met de romige kaassaus. Ideaal als je op zoek bent naar een gezondere, maar toch smaakvolle optie.

Romige comfortfood zonder koolhydraten

Comfortfood hoeft niet zwaar of ongezond te zijn. Door te kiezen voor amandelmeel in plaats van paneermeel en room in plaats van een bloemsaus, blijft dit gerecht koolhydraatarm en vullend. De combinatie van gesmolten kaas, hartige ham en sappige kip maakt het onweerstaanbaar. Een perfecte maaltijd voor wie bewust eet, maar niet wil inleveren op smaak en genot.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie