
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 300 gram kabeljauwfilet
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram verse sperziebonen
- 4 tomaten
- 200 ml volle melk of room
- 3 eetlepels Zero chilisaus
- 1 eetlepel Zero ketchup
- olijfolie
- Kruiden naar wens peper, zout en nasikruiden
Aan de slag
- Snijd de ui in dunne halve ringen en halveer de sperziebonen. Snijd de tomaten in kwarten en snipper de knoflook fijn.
- Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot de uitjes glazig zijn.
- Doe de tomaten en sperziebonen erbij en laat alles op een laag vuurtje zachtjes stoven. Roer af en toe door.
- Snijd de vis in blokjes en voeg deze toe. Breng op smaak met peper en zout en laat de vis zachtjes garen.
- Wanneer de vis gaar is, schenk je de room of volle melk erbij, samen met de chilisaus en de suikervrije ketchup. Roer goed door en laat het gerecht kort nog even sudderen.
Waarom kabeljauw perfect is voor een romige stoof
Kabeljauw is een magere, stevige vis die ideaal is voor stoofgerechten. De vis blijft mooi heel tijdens het garen en neemt de smaken van de saus goed op. In combinatie met de lichte roomsaus en pittige chilisaus ontstaat er een smaakvolle balans tussen romig en kruidig. Een heerlijke manier om meer vis op het menu te zetten, zonder ingewikkelde bereiding.
Gezond comfortfood met veel groenten
Dit vispannetje is het perfecte voorbeeld van gezond comfortfood. Door de toevoeging van sperziebonen, tomaten en rode ui zit het gerecht vol vezels en belangrijke voedingsstoffen. Tegelijk voelt het dankzij de romige saus aan als een echte verwenmaaltijd. Makkelijk, voedzaam én ideaal als je op een doordeweekse avond iets gezonds wilt serveren dat toch luxe aanvoelt.