
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 40 gram chiazaad
- 250 ml ongezoete amandelmelk
- 1 eetlepel erythritol of stevia
- ¼ theelepel vanille- extract
- 2 perziken, in partjes gesneden
- 1 eetlepel boter
- ¼ theelepel kaneel
- snufje zout
Aan de slag
- Meng de chiazaadjes, amandelmelk, erythritol of Stevia en vanille -extract in een kom.
- Roer goed door en zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de perzikpartjes toe en bestrooi met kaneel en een snufje zout.
- Bak de perziken tot ze zacht zijn en karamelliseren.
- Verdeel de chia pudding over twee weckpotjes. Serveer de gekarameliseerde perziken bovenop de chia pudding;
Chiazaad: Voedingsrijk en Gezondheidsbevorderend
Chiazaad is een kleine voedingskrachtpatser die een enorme gezondheidsboost kan geven. Deze zaadjes zitten boordevol voedingsstoffen, waaronder vezels, omega-3-vetzuren, eiwitten en antioxidanten. Chiazaad is gunstig voor de spijsvertering, bevordert een gezond gewichtsverlies en helpt de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Dankzij de hoge vezelinhoud kunnen chiazaadjes ook helpen bij het verminderen van het hongergevoel en het bevorderen van een langdurig verzadigd gevoel. Voeg simpelweg een eetlepel chiazaad toe aan je dagelijkse voeding, zoals smoothies, yoghurt of havermout, en profiteer van de vele gezondheidsvoordelen die het biedt.
Perziken: Sappige Vruchten Boordevol Voedingswaarde en Heerlijke Smaak
Perziken zijn heerlijke vruchten die afkomstig zijn van de prunus persica-boom en worden gewaardeerd om hun sappige textuur en zoete smaak. Naast hun geweldige smaak zijn perziken ook voedzaam. Ze zijn een goede bron van vitamine C, vitamine A en voedingsvezels. Perziken bevatten ook antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van schadelijke vrije radicalen in het lichaam. Deze vrucht is ook caloriearm en bevat weinig vet, waardoor het een gezonde keuze is voor gewichtsbeheersing. Geniet van perziken als tussendoortje, in salades of als ingrediënt in diverse gerechten om van hun smaak en voedingsvoordelen te profiteren.