
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
Voor de Pickle Chips:
- 10-12 plakjes zure augurk ± 0,5 cm dik
- 1 ei
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 20 gram geraspte mozzarella of andere droge, geraspte kaas
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- Snufje peper
- optioneel 1/4 tl gedroogde dille of Italiaanse kruiden
Voor de Limoensaus:
- 100 gram Griekse yoghurt 2% of vol
- 2 eetlepel limoensap versgeperst
- 1 theelepel mosterd voor een klein beetje diepte, optioneel
- 1 theelepel honing of een paar druppels vloeibare stevia voor een lichte zoetheid
- Zout en peper naar smaak
- optioneel 1 el water voor een dunnere consistentie
Aan de slag
Pickle Chips:
Voorbereiden
- Dep de augurkplakjes goed droog met keukenpapier (hoe droger, hoe krokanter!).
- Klop het ei los in een kommetje.
- Meng in een ander schaaltje de Parmezaanse kaas, mozzarella, knoflookpoeder,paprikapoeder en peper.
Paneren zonder meel
- Haal elk plakje eerst door het ei, daarna door het kaasmengsel.
- Druk goed aan zodat er een stevige laag kaas op zit.
Airfryen
- Leg de pickle chips in één laag in de airfryer (gebruik eventueel bakpapier metgaatjes).
- Airfry 8-10 minuten op 200°C, tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Laat kort afkoelen: ze worden nog krokanter!
Limoensaus:
Maak de saus
- Meng de Griekse yoghurt met het limoensap, mosterd (indien gebruikt), honing of stevia, zout en peper.
- Roer goed door tot een gladde, romige saus.
Afmaken
- Pas de consistentie aan door een beetje water toe te voegen als je de saus dunner wilt. Proef de saus en voeg eventueel extra limoensap, zout of zoetstof toe naar smaak.
Serveer
- Serveer de limoensaus naast de krokante pickle chips als dip.
Waarom Airfryer Pickle Chips de perfecte keto snack zijn
Pickle chips zijn de ultieme snack voor iedereen die koolhydraatarm eet, maar toch iets knapperigs en hartigs wil. Dankzij de kaaslaag krijgen ze een heerlijke crunch zonder paneermeel of bloem. Combineer dit met de romige limoendip en je hebt een verantwoorde snack boordevol smaak. Ideaal voor de borrel of als tussendoortje zonder schuldgevoel!
Zo krijg je krokante chips in de airfryer (zonder frituurvet!)
Wil je krokante snacks zonder een druppel olie? Dan is dit recept jouw nieuwe favoriet. Door de augurk goed droog te deppen en te paneren met kaas, krijg je een perfecte crunch in de airfryer. Geen vettige troep of frituurgeur in huis, maar wel die satisfying bite. Vergeet niet: hoe droger de augurk, hoe krokanter de chip!